Gezonde Kinderopvang

Gezonde kinderopvang is een bewuste keuze van Ska: gezonde voeding, gezonde opvoeding en gezond bewegen.

We nemen onze kinderen mee in wat gezonde voeding is, door bijvoorbeeld onze ontdek-en moestuinen. We leren ze hoe het eten uit de tuin op het bord komt. We verleiden kinderen zoveel mogelijk te proeven en uit te proberen.

Beweging, activiteiten, sporten en leren van onze moes- en ontdektuinen is onderdeel van onze gezonde kinderopvang. We gaan graag naar buiten, weer of geen weer. Vies worden tijdens het spelen mag altijd! Zo ook tijdens de jaarlijkse Modderdag. Maar we geven ook aandacht aan gezond ontspannen. Vervelen, yoga, chillen op fijne zitzakken of in chillrooms voor de (bijna) tieners is ook belangrijk.

We begeleiden kinderen in een gezonde ontwikkeling. We (stimu)leren hen zoveel mogelijk zelf te doen. Daar worden kinderen trots van. Trots én zelfstandig.

Op onze locaties in Putten hebben we ouders meegenomen in Gezonde Kinderopvang. Door corona was dit een online presentatie en hebben we samen met Voeding- en leefstijlcoach Miranda Bron een video opgenomen waarin we de essentie uitleggen.

Ontwikkelingen 2021