Wat doen we op de bso?

Activiteiten op de bso

Zelf bepalen wat je doet op de bso!

Tijd op de buitenschoolse opvang is vrije tijd van het kind. Dat is het uitgangspunt dat we op de bso hebben. Kinderen nemen deel aan de activiteiten waar zij zin in hebben. Iedere dag bepaalt een kind zelf waar het zin in heeft. Gezamenlijk werken aan uitdagende activiteiten of even terugtrekken met een boek op de bank.

Zelf uitkiezen hoe je dag eruitziet

Elke dag organiseren we leuke activiteiten. We knutselen er graag op los, gaan (gezond) koken en ook een actief spel mag niet ontbreken. We vinden het belangrijk dat de kinderen zelf bepalen wat ze willen doen. Wanneer kinderen zelf kiezen, zijn ze meer gemotiveerd om er aandacht en tijd aan te besteden.

Daarnaast komen kinderen, dankzij elkaar, in aanraking met nieuwe activiteiten. We gaan aan de slag met nieuwe sporten, techniek, kunst, cultuur, natuur, gezonde voeding, mediawijsheid en creativiteit.

Vakantie vieren bij Ska

Kinderen vinden het soms spannend om in de vakantie naar de bso te gaan. Daarom sturen we voor de vakantie het programma met alle activiteiten naar de ouders. Deze kun je delen met je kind.

Het vakantieprogramma op de bso is afgestemd op de leeftijd van jouw kind. Er zijn workshops, gastlessen en leuke uitjes gepland. In vorige vakantie zijn we een Ska camping gestart, kwam de duurzame ontdekbus langs en hebben we een skate workshop gehad. Ook hebben we danslessen gevolgd, een sportdag georganiseerd en hebben we ons eigen Ska Journaal gemaakt.

Zien we jouw kind(eren) komende vakantie?

Kook met Oskar

Uiteraard wordt op de bso ook gezond gegeten en wat is er nou leuker dan samen koken met Oskar? Op ons YouTube kanaal vind je kookvideo's van Oskar en onze mini chef-koks.