Voorwoord

Van baby naar dreumes en van peuter naar kleuter. Kinderen groeien snel op en de mijlpalen volgen elkaar in een rap tempo op. Waar eerst nog een lief klein baby’tje de wereld ligt te ontdekken, loopt nu alweer een peuter met een eigenwijze wil en een sterke mening rond. Gelukkig duurt het nog even, maar dadelijk staat de overgang van het kinderdagverblijf naar school alweer voor de deur. 

Een grote stap voor jouw kind

Van kinderdagverblijf of speelleergroep naar de basisschool is een hele stap, voor kinderen en voor ouders. Vanaf het moment dat je kind naar school gaat, mag het ook naar de bso. Misschien lijkt het nog ver weg, toch is het goed om alvast na te denken over de vraag of je dadelijk van de bso gebruik wilt maken.

Een ontspannen plek voor kind én ouder

Bij Ska Kinderopvang kan je kind terecht op de bso, voor en na schooltijd, op studiedagen en tijdens schoolvakanties. Dit is handig omdat een werkdag vaak langer duurt dan een schooldag. Op de bso heeft je kind een fijne en veilige omgeving om te zijn en spelen als jij aan het werk bent. Een plek waar je kind zich thuis voelt en kan ontspannen na een drukke dag op school.

De buitenschoolse opvang is populair

Buitenschoolse opvang is steeds populairder. Het is daarom aan te raden om je er op tijd in te verdiepen. We hopen jou als ouder in dit magazine op weg te helpen. Inschrijven kan vanaf het moment dat je kind 2,5 jaar oud is. Het is handig om dit tijdig te doen. Door de populariteit van de bso er niet altijd plek wanneer je je kind pas inschrijft als het bijna vier is.

Want hoe fijn is het om te weten dat er een plek is gereserveerd voor jouw kind op de bso

In dit magazine vind je informatie over onze bso’s en alle leuke activiteiten die we ondernemen met de kinderen. We laten zien hoe een dag op de bso eruit ziet en wat een kind daar allemaal spelend leert. Lees tips waar je aan moet denken bij de keuze voor de bso. Tot slot, is er de mogelijkheid om je kind alvast aan te melden. Want hoe fijn is het om alvast te weten dat er een plek op de wachtlijst is gereserveerd, zodat jij je kind straks met een gerust hart naar de bso brengt.