Gezonde Kinderopvang

Beste ouders,

Bij Ska Kinderopvang vinden we het belangrijk dat kinderen gezond opgroeien. En wij willen de kinderen aanleren daarzelf verantwoordelijk voor te zijn. Daar hebben ze de rest van hun leven profijt van.

Gezonde voeding

Bij gezond opgroeien hoort gezonde voeding. Bij Ska Kinderopvang bieden we de kinderen gezonde voeding aan gebaseerd op de richtlijnen van het Voedingscentrum. Wij bieden voornamelijk producten aan uit de Schijf van Vijf. Gezonde voeding draagt op een positieve manier bij aan de ontwikkeling van de kinderen.

We betrekken kinderen bij het maken van gezonde hapjes door ze te laten helpen bij het klaarmaken ervan. Bij veel van onze kindcentra hebben we een moestuin, waar de kinderen zelf groente en fruit verbouwen. De oudere bso-kinderen besluiten vaak spontaan om te gaan bakken en koken, en weten al goed wat gezonde keuzes zijn!

Lekker bewegen

Kinderen bewegen minder dan vroeger. Hierdoor ontwikkelen zij hun balans, motorische vaardigheden en het inschatten van risico's minder goed. Wij stimuleren kinderen om lekker te gaan bewegen. Rennen, ravotten, een balletje trappen, hinkelen, klimmen en koppeltje duikelen... Zo ontwikkelen kinderen spelenderwijs hun spierkracht, motoriek, behendigheid en het inschatten van risico's. Wij bieden sport- en spelmaterialen aan en dagen ze uit tot sportieve prestaties. Het gaat niet om de resultaten, het plezier van het bezig zijn, het lol hebben in je eigen ontwikkeling. Dat stimuleren we!

Met trots presenteer ik jullie ons magazine Gezonde Kinderopvang. Een magazine vol gezonde tips, traktaties en lekkere, simpele, gezonde gerechten. In dit magazine nemen we jullie ook graag mee in ons (vernieuwde) feestbeleid. De kinderen staan centraal tijdens feestjes en de traktatie schuiven we wat meer naar de achtergrond. Veel plezier met het lezen van ons mooie magazine!

Met vriendelijke groet,

Miranda Bron, voeding en leefstijl coach Ska Kinderopvang en 'ambassadeur Gezonde Kinderopvang'

Gezonde Kinderopvang RIVM